15 april 2017
12:00

B93 Köpenhamn

Referat: Älvängens IK - B93 Köpenhamn

Första matchen i Future Cup spelades mot förra årets segrare B93 Köpenhamn, alltså en riktig värdemätare.
Tjejerna gör en strålande förstahalvlek, krigar och kämpar kopiöst. Vi tar även ledningen med 1-0 då Annie D skjuter in en misslyckad rensning från deras målvakt i mål. Vi har även bud på 2-0 men tyvärr saknas skärpan i de avgörande lägena.
Istället kommer 1-1 på en hörna där ingen markerar eller går på boll, jättetråkigt att åka på såna billiga mål när vi sliter kopiöst.
Med sekunder kvar av halvleken kommer de runt på kanten även det billigt, givetvis pass och mål och sen blåser domaren av direkt. Underläge är långt ifrån rättvist och nu fanns det bara en sak i medvinden, att vända detta.
Andra halvlek blir ännu mer kamp och inte jättemånga målchanser, men Julia har ett jätteläge men skottet smiter tätt utanför. På slutet flyttar vi fram allt vad vi har, men tyvärr lyckas vi inte kvittera vilket kändes riktigt surt.
Oavsett är det grymt bra att studsa tillbaks efter att gjort mindre bra insatser på sistone, nu hoppas vi tjejerna förstår vad som krävs i jobb oavsett motstånd.
Idag är vi värda minst 1 poäng mot ett mycket bra danskt lag som ska spela Lennart Johansson Academy Trophy om en månad, riktigt kul och inspirerande.